Teorivecka v. 44

Tema “hästsäkerhet”. Under teoriveckan utgår alla ordinarie ridlektioner för både ridlekis och ridgrupper, istället så kan ni välja att komma på 1 eller flera av nedanstående teorilektioner.

Observera att vissa av lektionerna kräver föranmälan, så vill ni komma på dessa meddelar ni det på förhand genom länkade formulär. För de lektioner som inte har något formulär länkat gäller drop-in, dvs. ni behöver inte meddela att ni kommer delta utan är varmt välkomna ändå.

Vid frågor kring teoriveckan kontakta alva.sjostrom@4H.se.


Måndag
18.30 – 19.30
Prova på longering – Vilken säkerhetsutrustning används? Kom och prova på longering, medtag handskar och hjälm!Tisdag

16.30 – 17.30
Hästskötsel – Vad måste man göra dagligen om man har en egen häst? Under teoripasset blir man tilldelad en egen häst som man får fixa alla stallsysslor åt. Perfekt att prova på om man vill ha en egen häst i framtiden!
Passar även ridlekis och nivå A

18.30 – 19.30
Tömkörning – Var med och prova på tömkörning! Vad ska man tänka på kring säkerheten?
Föranmälan krävs och görs här


Onsdag
16.30 – 17.30
Ryktrally – I lag hjälps vi åt att göra hästarna skinande rena och pyntar dem med flätor m.m.
Passar även ridlekis och nivå A

18.30 – 19.30
Hästens beteende – Arbete från marken. Lär dig mer om hästens signaler och varför den reagerar som den gör. Hur kan vi få en häst att bli tryggare?


Torsdag
18.30 – 19.30
Grundutbildning för föräldrar – Lär dig mer om hästens skötsel, sadling, tränsning, säker hästhantering, in- och utsläpp i hage och mycket annat. Passa på att ställa frågor!
Föranmälan krävs och görs här