Ungdomsledargruppen

Är du intresserad av att bli ungdomsledare? Då kan du som är över 12 år (räknas från året du fyller 12) gå med i vår ungdomsledargrupp. Tillsammans anordnar vi roliga aktiviteter både för oss inom ungdomsledargruppen, såväl som för föreningens yngre medlemmar.

Det kostar ingenting att vara med i ungdomsledargruppen, och är såklart även kostnadsfritt om man dessutom vill bli stallvärdinna. Medlemskap i föreningen är däremot obligatoriskt.


Ansökningsformulär för blivande ungdomsledare

För att gå med i ungdomsledargruppen så fyller du i formuläret här. Genom formuläret kan du även ange om du är intresserad av att bli stallvärdinna.


Aktiviteter och kurser för våra ungdomsledare

För att uppmuntra och behålla ungdomarnas engagemang brukar vi se till att regelbundet anordna roliga saker tillsammans – just för att det ska vara KUL att vara med i en ideell förening.

Alla aktiviteter och kurser som arrangeras av våra vuxna ledare specifikt för vår ungdomsledargrupp är gratis att delta vid. Exempel på aktiviteter kan vara uteritter, föreläsningar, ungdomsledarkurser, hästkörningskurser m.m.

Det är viktigt att man är aktiv och engagerad i ungdomsledargruppen för att ta del av dessa aktiviteter.

Vi förbehåller oss därför rätten till följande prioriteringsordning inom ungdomsledargruppen, om det är begränsat antal platser till en aktivitet och många intresserade:

  1. Stallvärdinnor och/eller aktiva och engagerade ungdomar
  2. Ridelever
  3. Övriga deltagare

Skälet till att man går med i ungdomsledargruppen ska vara att man vill engagera sig ideellt inom föreningen och vara en del av den härliga gemenskapen i ungdomsledargruppen. Syftet att gå med i gruppen ska inte vara att enbart delta vid gratisaktiviteterna.


Bli stallvärdinna

Är man med i ungdomsledargruppen så finns även möjlighet att bli stallvärdinna. Vanligast är att under terminerna vara stallvärdinna 1 gång/vecka under ett par timmar per tillfälle, antingen en vardagskväll eller helgdag. Under sommaren gäller andra dagar och tider.

Är du redan med i ungdomsledargruppen och vill bli stallvärdinna? Ta kontakt med Alva för mer information.

Som stallvärdinna hjälper man till med lite allt möjligt – allt ifrån att göra i ordning hästarna inför nybörjarlektioner, till att leda en häst på lektion eller sopa och göra fint inne i stallet. Stallvärdinnorna får prova på lite olika stall/gårdssysslor, och det är en bra möjlighet att lära sig mer.

Att vara stallvärdinna passar bra för ungdomar som vill spendera mer tid i stallet än vad de gör vid sina ridlektioner. Ett väldigt lärorikt och roligt upplägg!

Vanligtvis är det 2-4 stallvärdinnor per tillfälle.


Inloggning till intranät

Alla ungdomsledare (och deras föräldrar) får även tillgång till en inloggning på vår hemsida, där både löpande information och säkerhetsregler finns. En hel del av informationen där riktar sig däremot främst till de ungdomsledare som även är stallvärdinnor. Inloggningsuppgifterna får inte delas vidare med någon utanför ungdomsledargruppen.