Ridgrupper

 

Vår grundtanke är att barnen ska få lära sig så mycket som möjligt kring hästar, inte enbart det klassiska att “komma till lektionen, ta över hästen från förra ryttaren och sitta upp, rida en stund och åka hem”.

För att bli en bra hästmänniska och ryttare behöver eleven även lära sig att ta hand om hästen i stallet, sadla och tränsa, lära sig olika teoretiska termer och vad de innebär, förstå hästens kroppsuppbyggnad, funktioner och vart olika kroppsdelar sitter, enklare hästsjukvård, säker hästhantering & stallsäkerhet, utfodring av hästen m.m.

Kort och gott så försöker vi arbeta med ett helhetskoncept där fokus både ska vara på att ridning är ROLIGT, tryggt och lärorikt.


Medlemskap i föreningen är obligatoriskt för att delta vid vårt ridlekis och våra ridgrupper, och går att lösa HÄR före terminsstart.


Utbildningsplan/gruppnivåer

Utbildningsplanen som vi arbetar efter finns att se HÄR. Där finns även information om de olika gruppnivåerna. Ridskolan är uppdelad från ridlekis (3-6 år), till ridgrupper (från 7 år-uppåt) mellan nivå A till nivå F. Vi har grupper både för nybörjare och erfarna ryttare.


Börja rida

Ställ er på kö här

Fyll i det här formuläret för att ställa ditt barn i kö till vår verksamhet. Observera att vi inte kan garantera att alla som skriver upp sig på kölistan kan erbjudas en plats, intresseanmälan är inte heller bindande. Vi kontaktar dig om/när lämplig plats finns att tillgå, så får du då välja mellan att tacka JA eller NEJ till erbjudandet. Först när du tackat ja till erbjudande om plats övergår det till en bindande anmälan.


Abonnemang för ridningen

Från och med höstterminen 2023 så abonnerar man en plats på ridskolan. Abonnemanget gäller tillsvidare och man betalar för en termin i taget. Vill man säga upp sin plats så görs det skriftligt till alva@robacks4h.se. Sista dagen för uppsägning av sin plats är 1/5 inför höstterminen och 1/11 inför vårterminen.