Aktuellt

 • 2023-10-15: Prova-på-dag

  2023-10-15: Prova-på-dag

  Kom och prova på att rida hos oss! Är ditt barn nyfiken på hästar och ridning och 3-10 år gammal? Välkomna till vår prova på-dag för nybörjare och barn med viss riderfarenhet!

  Söndag 15 oktober kl. 13.00-15.00
  Begränsat antal platser, föranmälan krävs och görs via formuläret på den här sidan.

  Vi pysslar om hästarna i stallet och rider en stund på ridbanan.

  För att delta krävs medföljande vuxen som kan leda hästen vid ridning (hästkunskap krävs ej) och vara med barnet under aktiviteten. Våra ungdomsledare finns på plats för att hjälpa och svara på frågor.

  Klädsel: Oömma kläder som är anpassade efter väder samt skor med klack. Vi rider utomhus. Hjälm och väst finns att låna.

  Parkering: Sker vid markerade parkeringsplatser längs Svidjevägen.

  Kostnad: 200 kr/deltagare

  Betalning: Sker via Swish eller med genom kortbetalning på plats. Närvaro och betalning sker inne i klubbhuset i början av aktiviteten.

  Frågor: sekreterare@robacks4H.se

 • Höstlovsläger 2023

  Höstlovsläger 2023

  Under höstlovet anordnar vi flera ridläger för barn i olika åldrar och på olika nivåer. Klicka på respektive läger för att komma till anmälningsformuläret där det även finns mer information. Vid frågor kontakta alva.sjostrom@4H.se.

  Läger Startdatum Slutdatum Nivå Ålder Veckodagar Kostnad Arrnummer
  Ridläger 2023-10-30 2023-10-31 A-B 7-10 år Måndag, tisdag 695 kr 804790
  Ridläger 2023-11-01 2023-11-02 C-D 9-12 år Onsdag, torsdag 795 kr 804791
 • Grupper med lediga platser HT2023

  Grupper med lediga platser HT2023

  Har du ett barn med tidigare riderfarenhet, som vill börja på vår ridskola redan nu under hösten? Vi har grupper för barn som rider på nivå B till F, med lediga platser.

  Det vill säga allt från grupper där barnen enbart har viss tidigare riderfarenhet och fortfarande behöver ledare, upp till grupper för barn som rider själva i alla gångarter, hoppar lägre banor m.m.

  Höstterminen har redan börjat, men det är inga problem att börja i en grupp även mitt i pågående termin. Hela terminen består av 20 tillfällen, men ni betalar givetvis enbart för de tillfällen som återstår av terminen från datumet ni anmäler er.


  Datumförteckning
  Nivåbeskrivning
  Intresseanmälan/kölista (formulär som ni får fylla i och skicka in)


  🔹 GRUPPER MED LEDIGA PLATSER 🔹
  Måndag kl. 17.05-18.05, nivå B, 2010-2014

  Tisdag kl. 17.05-18.05, nivå C, 2009-2013
  Tisdag kl. 19.30-20.30, nivå D, 2008-2010

  Onsdag kl. 17.05-18.05, nivå C, 2008-2012
  Onsdag kl. 19.30-20.30, nivå F, 2009-2011

  Torsdag kl. 19.30-20.30, nivå B, 2009-2013

  Lördag kl. 08.45-09.45, nivå C, 2012-2014

  Söndag kl. 10.55-11.55, nivå C, 2012-2014

 • Ändrade priser för privatlektioner

  Ändrade priser för privatlektioner

  Vi erbjuder privatlektioner dagtid (09.00-14.30) måndag-fredag, fredagskvällar från 18.00 samt lördag och söndag från 13.00. Bokning av privatlektioner görs enbart genom formuläret här.

  Vardag dagtid 1 elev, 45 minuter 490 kr
  Vardag dagtid 2 elever, 45 minuter 400 kr/person
  Vardag kvällstid eller helg 1 elev, 45 minuter

   

  550 kr
  Vardag kvällstid eller helg 2 elever, 45 minuter 440 kr/person

   

 • Nytt kösystem till ridlekis/ridskola

  Nytt kösystem till ridlekis/ridskola

  För att ställa er i kö till ridskolan gör ni ett konto i vårt system Hippocrates genom att klicka här. Läs informationen högst upp och fyll i uppgifterna i formuläret. Tänk på att du måste vara myndig för att skapa en användare.

  När du skapat användare och loggat in klickar du på symbolen för en person högst upp till höger på startsidan och väljer rubriken “Min familj”. Där lägger du till familjemedlemmar genom att trycka på den gröna rutan “Lägg till ny familjemedlem”.

  Därefter går du till rubriken “Ridskolans kö” i huvudmenyn och väljer vilken familjemedlem du vill sätta upp i kö. Skriv gärna lite kortfattad information om ridkunskap eller om det är annan information som är bra för föreningen att veta.

  Sista steget är att trycka på knappen “ställ i kö” nere till höger i anmälningsrutan.

  Har du några funderingar hör du av dig till alva@robacks4H.se.

 • Försäljning av Ullmax

  Försäljning av Ullmax

  Alla deltagare i verksamheten har vid anmälan inför höstterminen tagit del av information kring det ideella arbete som ingår, genom våra försäljningar.

  Säljperioden pågår tills 2023-10-31, och vid försäljning av Ullmax säljer man för minst 1 300 kr. Har man inte möjlighet att sälja denna termin så går det bra att köpa ut sig för 400 kr, kontakta i sådana fall alva@robacks4H.se.

  Försäljningen av Ullmax är otroligt viktig för föreningens ekonomi och en förutsättning för att vi ska kunna hålla våra deltagaravgifter så låga som möjligt.

  Länk för nya säljare: https://ullmax.app/se/sv/console/spa/login/participant
  Ange gruppkoden: 808406
  Papperskataloger finns att hämta på gården.

  Länk om du inte vill sälja utan istället köpa för minst 1 300 kr själv:
  https://ullmax.app/se/sv/webshop/robacks-4h-gard/alva-sjostrom-2

  Eleven som säljer mest vinner 2 st privatlektioner.

  Vid frågor kontakta alva@robacks4H.se.

 • Information HT 2023

  Information HT 2023

  Varmt välkommen till höstterminens grupper!

  Här finns all information som ni behöver inför att terminen startar. Har ni glömt vilken grupp ert barn är anmäld till? Kontakta alva.sjostrom@4H.se så får ni inom ett par dagar svar på det.

  Varje termin har olika förplanerade lektioner som kommer genomföras allt eftersom terminen fortlöper. Då all ridundervisning sker utomhus kan vi inte bestämma på förhand vad vi ska göra inför respektive datum, utbildningsplanen som vi utgår från vid all ridundervising finns länkad längre ned på sidan.  TERMINSSTART
  Lördag: 5/8
  Söndag: 6/8
  Måndag: 7/8
  Tisdag: 8/8
  Onsdag: 9/8
  Torsdag: 10/8


  Parkering av bilar

  Vår parkeringsplats finns längs byvägen, före infarten till gården. Inga bilar eller avlämning av barn ska ske på gårdsplanen, av säkerhetsskäl. Enbart personal och privathästägare parkerar på gården.


  Kom i god tid till er lektion

  Det är viktigt att inte komma för sent, eftersom det ställer till problem med planeringen för ridlärarna. Var därför noga med att alltid vara på plats den tid er lektion börjar.

  Om ni kommer sent och barnen redan hunnit sitta upp på hästarna, så kommer ditt barn inte att kunna delta vid ridlektionen. Vi kan inte avbryta en pågående ridlektion för att göra i ordning ytterligare en häst.

  Det är lagom att vara på plats 5 minuter innan lektionen börjar, så ni hinner ta på ridhjälm och säkerhetsväst i lugn och ro. Vilket barn som ska rida respektive häst står på whiteboardtavlan i stallet.


  Säkerhetsregler i stallet

  Inne i själva stallet så får enbart eleverna som deltar i pågående grupp vara, ej föräldrar/syskon/andra medföljande personer. Det blir för trångt annars och då ökar risken för olyckor.

  Undantag gäller för barn som går ridlekis och ridgrupp nivå A-B, om ridlärarna ber er föräldrar om hjälp när hästarna görs i ordning inför/efter ridning m.m.

  Inför att er grupp ska börja:

  • Förbered genom att ta på ridhjälm & eventuell säkerhetsväst
  • Vänta sedan utanför ladugården, tills ridläraren ropar in er grupp

  Föräldranärvaro

  Ridlekisgrupper

  Vi behöver hjälp att leda ponnyerna vid varje lektion. Är du inte allergisk/har andra förhinder behövs att du ställer upp och hjälper till, detta eftersom vi är beroende av föräldrahjälp för att kunna ha ute så många ponnyer som möjligt per lektion. Ju fler ponnyer vi kan använda, desto roligare för barnen. Tanken är att alla barn ska få rida på varsin ponny samtidigt på majoriteten av lektionerna och då behövs således ledare.

  Ridgrupper

  Förälder ska finnas tillgänglig på plats för ridgrupper mellan steg A-C om inte annat överenskommits med ridläraren. Om behov uppstår måste du kunna leda ditt barn när det rider. Steg D, E och F behöver inte ha förälder närvarande.

  Djurskötselgrupper/djurkul

  Förälder ska finnas tillgänglig på plats om inte annat överenskommits med ledaren.


  Medlemskap

  Räcker ett kalenderår (1/1 till 31/12) och är obligatoriskt för alla deltagare.


  Kläder och säkerhetsutrustning

  Vill ni köpa in egen säkerhetsutrustning till ert barn så rekommenderar vi att besöka Hööks Hästsport eller Granngården, som båda säljer utrustning för häst och ryttare. Personalen där kan hjälpa er att prova ut en passande ridhjälm och säkerhetsväst.
  Köldgräns

  Vid kallt väder, -15°C eller kallare genomförs teori, det kan variera beroende på ålder och erfarenhet på ridgruppen. Köldgränsen finns till för att våra instruktörer ska ha en dräglig arbetsmiljö och att våra elever ska få en trevlig upplevelse på hästryggen. Inga lektioner brukar ställas in.


  RIDLÄRARE


  Ordningsregler

  Ni sopar alltid efter er egen häst i stallet och mockar i den box ni använt. Bajsar hästen i stallgången så tar ni bort bajset direkt. Om ni haft lektion på ridbanan och hästarna bajsat, får ni gärna mocka före ni åker hem. Det är trevligare för alla med god ordning i stallet och på anläggningen.

  För er som deltar i sista gruppen för dagen..

  Efter lektionen hjälps vi åt att ställa ut hästarna och ev. ge mat till de hästar som gått lektion. Vi sopar efter vår egen häst i stallet och mockar i den box vi använt. Allt eftersom vi blir klara i stallet plockar vi undan från ridbanan.


  Ideellt arbete

  Varje termin anordnar föreningen ideella försäljningar där de som deltar vid ridlekis, ridgrupper eller djurskötselkurser ska vara med och sälja för minst ett visst belopp, eller sälja visst antal förpackningar av en vara. Det kan vara exempelvis Ullmax, choklad, Newbody eller liknande.

  Har man inte möjlighet att sälja en termin så går det bra att köpa ut sig för 400 kr. Information om höstterminens ideella försäljning av Ullmax finns här.


  Ridabonnemang – uppsägning av ridplats

  Från och med höstterminen 2023 så abonnerar man en plats på ridskolan. Abonnemanget gäller tillsvidare och man betalar för en termin i taget. Vill man säga upp sin plats så görs det skriftligt genom följande formulär (ej via e-mail). Sista dagen för uppsägning av sin plats är 1/5 inför höstterminen och 1/11 inför vårterminen.

  Vid frågor kring ridabonnemanger kontaktar ni alva.sjostrom@4H.se.


  Sociala medier

  Det är viktigt att ni har koll på våra sociala medier, eftersom mycket information kring aktiviteter m.m. under terminens gång publiceras där.


 • Ryktrally med catwalk

  Ryktrally med catwalk

  Barnen delas upp i lag där man hjälps åt att borsta och pimpa till några av våra ponnyer. Man får även bestämma om hästen ska vara rolig, fin eller på något annat eget sätt! Inga särskilda förkunskaper krävs.

  Ryktrallyt avslutas med en “catwalk” där alla lag får visa upp sina ponnyer.

  Aktiviteten genomförs av ungdomsledare och riktar sig till 4H:s medlemmar.

  Datum: Lördag 22/7
  Tid: 13:00-14:30
  Ålder: 7-12 år
  Deltagaravgift: 40 kr/person

  Anmälan görs här: bit.ly/ryktrally

  Frågor: adele@robacks4H.se eller lotten@roback4H.se

 • Börja rida HT 2023

  Börja rida HT 2023

  Det finns lediga platser i höstterminens ridlekis (3-6 år) och ridgrupper (7 år-uppåt), på olika nivåer. Så vill ditt barn börja rida till hösten? Fyll i formuläret här! Vi har trygga/snälla ponnyer och pedagogiska ridlärare som brukar vara väldigt uppskattade av barnen.


  Börja rida

  Intresseanmäl här

  Vi kan inte garantera att alla som skriver upp sig på kölistan kan erbjudas en plats, intresseanmälan är inte heller bindande. Vi kontaktar dig om/när lämplig plats finns att tillgå, så får du då välja mellan att tacka JA eller NEJ till erbjudandet. Först när du tackat ja till erbjudande om plats övergår det till en bindande anmälan.

  Nu under juli månad kan du räkna med att bli kontaktad inom 5 arbetsdagar (ej helger). 


  Utbildningsplan/gruppnivåer

  Utbildningsplanen som vi arbetar efter finns att se HÄR. Där finns även information om de olika gruppnivåerna. Ridskolan är uppdelad från ridlekis (3-6 år), till ridgrupper (från 7 år-uppåt) mellan nivå A till nivå F. Vi har grupper både för nybörjare och erfarna ryttare.

 • Packlista för sommarläger

  Packlista för sommarläger

  Följande packlista gäller för samtliga av årets sommarläger, oavsett inriktning/nivå. Packlistan finns även utskriven på varje lägerfaktura (kallelse) som skickas ut via e-mail innan respektive sommarläger.

  Alla läger i juni månad är fakturerade redan, och läger för juli samt augusti månad faktureras löpande av vår kassör nu under närmsta dagarna. Vid frågor kring betalning/faktura, maila ekonomi@robacks4H.se.

  PACKLISTA:
  Lunch (som går att värma i mikro) + 2 st mellanmål, per lägerdag
  Engångsbestick/engångstallrik
  Regnkläder, gummistövlar
  Badkläder (för vattenkrig), handduk
  Lämpliga kläder/skor för ridning

  Information om ridutrustning (ridhjälm, säkerhetsväst m.m.) finns på hemsidan: robacks4h.se/ridutrustning/

  OBS! Viktigt att ni läser informationen på hemsidan och skickar med antingen ridstövlar eller gummistövlar att rida i. Vanliga skor eller sandaler är EJ tillåtet att rida i av säkerhetsskäl. 

  ALLERGIER/SÄRSKILDA BEHOV: Informera ledarna vid lämning första lägerdagen om ditt barn har några allvarliga allergier eller särskilda behov.

  MEDLEMSKAP I FÖRENINGEN: robacks4H.se/bli-medlem/
  Medlemskap i föreningen är obligatoriskt för att delta vid våra sommarläger, och kostar 290 kr/kalenderår. Detta ingår inte i avgiften utan löses separat för er som inte redan är medlemmar. Lös medlemskapet via länken ovan, innan lägerstart. Vi kommer kontrollera att alla har betalt sitt medlemskap.

  BETALNING: Saknar ni faktura så kontrollera er skräppost, finns den inte där så kontaktar ni ekonomi@robacks4H.se.

  FRÅGOR: Se information och kontaktuppgifter här nedan.

  Gäller din fråga ett läger v. 27, 28 vänligen kontakta alma.nordstrom@4H.se. För vecka 29-30 kontakta roback@4H.se. V. 31 kontaktar ni alva.sjostrom@4H.se.